School/werk combineren met bloggen

School/werk combineren met bloggen

Heyhoi! Het combineren van school/werk met bloggen is een kunst opzich. Het is best moeilijk om genoeg tijd te besteden aan school/werk maar ook nog voor een blog. Door de tijden heen dat ik blog heb ik daar nog steeds wel moeite mee maar ik heb wel verschillende tips verzamelt. Deze tips deel ik vandaag met jullie!

Prioriteiten stellen

Prioriteiten vind ik zelf toch wel het belangrijkste van alle punten die nog komen gaan. Ikzelf vind het fijn om te bedenken wat voorrang krijgt. Op deze manier kun je een beetje bedenken waar je mee moet beginnen en waarmee je gaat eindigen op een dag. Zelf gaat school voor, dan paardrijden en dan pas bloggen. Ik mag van mezelf pas beginnen met bloggen als ik de rest gedaan heb. Heb ik het bijvoorbeeld druk met school, dan gaat mijn blog op een tandje minder. Heb ik een wedstrijd, dan ga ik daar eerst mee bezig en dan pas schrijf ik artikelen. Sinds dat ik prioriteiten stel is het ook rustiger in mijn hoofd. Het is een soort lijstje wat ik erg rustgevend vind.

Plannen, plannen, plannen

Is het nog niet duidelijk? Plannen! Ik heb echt moeten leren plannen door mijn blog. In het begin zat ik ’s avonds laat nog artikelen te schrijven omdat ik het weer eens uitgesteld had tot het laatste moment. Nog steeds heb ik er wel moeite mee. Dit artikel wordt zelfs nog ’s avonds onder stress geschreven op een maandagavond. Op mijn blog kun je maandag, woensdag en vrijdag artikelen lezen, dat is dus 3x in de week. Ik probeer dus op vrijdag, zaterdag en zondag de artikelen te schrijven. Dat gaat vaak mis omdat er dingen tussenkomen of omdat ik geen goed moment heb om foto’s te maken. Als je een beetje goed plant wanneer je artikelen gaat schrijven en wanneer je bezig gaat met school/werk, dan scheelt dat echt veel stress en tijd.

Focussen op 1 ding

Een korte tip: als je ergens mee bezig bent. Wees daar dan ook echt op gefocused. Ik ben zo’n iemand die een filmpje opzet terwijl ik blog, geen slim idee. De tijd die ik erover doe om 1 artikel te schrijven is evenlang als wanneer ik 2 artikelen schrijf zonder filmpje. Gewoon een muziekje aanzetten en maar met dat ene ding bezig gaan. Dit is met bijvoorbeeld schoolwerk of bloggen.

Schrap sommige dingen

Soms lukt het allemaal niet. Dan kies ik er toch voor, hoe jammer dat ook is, om geen artikel te plaatsen. Het is eventjes vervelend, ik voel me er ook altijd naar van, maar daarna ben ik altijd wel blij dat ik dat gedaan heb.fdafsfafadf

Schrijf je ideeën gelijk op

Soms als ik me verveel in de les schiet me ineens een leuk idee voor een artikel te binnen. Meestal weet ik dan al meteen wat voor foto’s ik wil maken en wat ik wil schrijven. Schrijf dat meteen op! Dat scheelt best wel veel tijd. Het klinkt misschien een beetje apart, hoe kun je nou tijd besparen door een idee op te schrijven? Maar het helpt echt. Als ik een idee heb en ik schrijf mijn plan van aanpak op, dan weet ik meteen waar ik thuis mee bezig kan. Geen getwijfel maar gewoon recht voor zijn raap. Vaak heb ik dan ook al wat tekst verzameld dus heb ik nutteloze tijd toch weer nuttig gemaakt.

Stop op een bepaald tijdstip

Ga niet tot ’s avonds laat door. De volgende ochtend moet je weer naar school/werk en het levert echt niet betere artikelen op. Geef jezelf ook wat nachtrust en zorg er niet voor dat je gestresst naar bed gaat, nergens voor nodig. Het moet ook leuk blijven. Stop ongeveer een uur voordat je gaat slapen, dan kan je hoofd nog eventjes tot rust komen. Als je tot ’s avonds laat nog doorgaat zijn de resultaten van de dag erna ook  slecht. Zo kom je in een neerwaartse spiraal.

 

Wat is jouw tip om bloggen te combineren met school/werk?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 4 maart 2017 / 10:02

  Fijne tips! Ik vind het soms heel lastig om school, werk en bloggen te combineren. Ik ben namelijk ook heel goed in dingen uitstellen, haha!

 2. 3 maart 2017 / 12:07

  Handige tips! En kwaliteit gaat bij mij ook altijd voor de kwantiteit. Ik schrijf daarnaast ook al mijn ideeen op in een boekje. 🙂

 3. 2 maart 2017 / 18:36

  Dankje voor je tips! Ik moet echt minder eisen stellen hihi!

 4. 2 maart 2017 / 08:32

  Discipline hebben wij nodig om blog in combinatie met dagelijks leven vol te houden. Soms vind ik blog ook onzin en zonde van mijn tijd. maar het is ook wel weer leuk en gezellig.

 5. 1 maart 2017 / 10:09

  Klopt wat je zegt, het is beter om helemaal niets te plaatsen, dan om snelsnel een artikel neer te tikken omdat je de volgende dag ‘moet’ plaatsen. Plannen moet ik nog steeds leren. Ik streef ernaar om in het weekend mijn drie posts van de week erna in te plannen, maar dat lukt momenteel vrijwel nooit, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.