Eucerin Sun Protection SPF 30 Oil Control

Eucerin Sun Protection SPF 30 Oil Control

Acné en zonnebrandcrème, een combinatie die ik elke zomer uit elkaar probeer te houden. Toch kan ik er vaak niet omheen en moet ik toch echt die vette crème op mijn vette huid smeren. De gedachte alleen al maakt me verdrietig. Vaak betekent dat extra pukkels terwijl de zomer ervoor moet zorgen dat mijn huid uitdroogt. Gelukkig heeft Eucerin een zonnebrand ontwikkeld speciaal voor de vette- en acnégevoelige huid.

Dit wordt over het product verteld:

Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 30 is een dagelijks te gebruiken zonnebrand met een uv-bescherming van SPF 30 voor het gezicht, speciaal voor de vette- en acnegevoelige huid. Deze geavanceerde technologie biedt doeltreffende bescherming tegen schade door UV-straling en bevat actieve ingrediënten om de huidconditie te verbeteren.

Het product bevat een zeer effectief UVA en UVB filter systeem voor een betrouwbare bescherming. Conform de richtlijn van de Europese Commissie voor Cosmetica Europa (koepelorganisatie van de cosmetica-industrie, voorheen Colipa).

De formule bevat daarnaast ook een unieke biologische celbescherming, met een combinatie van Licochalcone A en Glycyrrhetinezuur. Licochalcone A is afkomstig uit de zoethoutwortel en is een anti-oxidatief en ontstekingsremmend ingrediënt dat de cellen beschermt tegen de vrije radicalen. Glycyrrhetinezuur beschermt DNA door het ondersteunen van het huideigen DNA en herstelmechanisme.

Tot slot behandelt de speciale Oil Control technologie de specifieke behoeften van een vette en acne-gevoelige huid. De formule, met het talg regulerende L-Carnitine en een combinatie van drie lipide-absorberende pigmenten, laat een onmiddellijke en langdurig matte finish achter op de huid, zelfs in een warm en vochtig klimaat.

Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 30 uv-bescherming is vrij van parfum en parabenen en is niet-comedogeen. Ideale basis voor make-up. 

Wanneer je een acnégevoelige huid hebt, kun je snel puistjes krijgen van zonnebrandcrème. Onderzoeken hebben aangetoond dat dit komt door chemische zonnefilters. Hierdoor wordt namelijk het zonlicht geabsorbeerd. Daardoor blijft veel warmte in de huid, wat zorgt voor puistjes. Daarom is het belangrijk om een zonnebrand te kiezen die bij jou huidtype hoort. Ik ben benieuwd of deze speciale crème echt beter is voor mijn huid dan een standaard!

Ik heb dit product getest tijdens mijn vakantie in Kroatië. Het weertje daar was heerlijk! Elke dag wel 30 graden of hoger met volle zon. Normaal gesproken raak ik op zulke dagen verbrand dus ik was benieuwd of dat met deze zonnebrandcrème ook zou gebeuren.

Deze crème is uiteraard alleen geschikt voor het gezicht. Je kan het gebruiken voor het gehele lichaam, maar dan kan je na een dag alweer een nieuwe kopen. Met maar één pompje kon ik mijn gehele gezicht bedekken met de zonnebrandcrème.

Vanwege mijn acnégevoelige huid, kan ik het erg vervelend vinden om crème op mijn gezicht te smeren. Het voelt voor mij dan al snel alsof ik mijn pukkels aan het ‘voeden’ ben. Bij dit product had ik dat absoluut niet, het was meer alsof je een lichte hydraterende crème opsmeert.

Nadat je je gezicht hebt ingesmeerd, droogt het product mat op. Geweldig, want hierdoor heb je geen glimmende zweetkoppies. Met 30 graden blijft het alleen wel lastig om mat te blijven.

Nu is het alleen nog de vraag of het product doet wat het beloofd. Daarop kan ik volmondig ‘JA’ zeggen. Ik ben niet verbrand! Bel de krant, normaal gesproken was ik met zulk zonnig weer een kreeft geworden. Toen ik thuiskwam, en het product niet gebruikt had, verbrandde ik meteen. Daarnaast heb ik geen pukkels gekregen van de crème. Mijn huid is op dit moment zelfs super rustig. Het product had van mij wel wat meer hydratatie mogen geven want mijn gezicht was helemaal uitgedroogd door de zon en het zout.

Raad ik dit product aan? Zeker weten! Wat een topper is dit zeg! Het enige kritiekpuntje is dat deze zonnebrandcrème wel iets meer hydratatie kon geven. Voor de rest kan ik geen woord vuil maken hieraan!

Avène hydraterende zelfbruiner – €11,78

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

Dit artikel is gesponsord, ik geef mijn eerlijke mening 

15 Reacties

 1. 14 augustus 2019 / 11:47

  Deze is ook heel lekker. Ik ga toch vaker laatste tijd voor Biodermal 30/50. Ik gebruikte Vichy, Roc.

 2. 10 augustus 2019 / 07:56

  Wat een uitkomst, ik herken het euvel.

 3. 8 augustus 2019 / 14:48

  Het lijkt me een heel fijn merk. Heb het nog nooit uitgeprobeerd. Ik hoor wel veel positieve verhalen erover.

 4. 8 augustus 2019 / 10:27

  idd een heerlijk merk die gebruik ik wel vaker

 5. ingrid
  8 augustus 2019 / 07:34

  ja dit is zo’n fijn merk. ik gebruik het ook. ook voor de, kinderen

 6. Frederique
  8 augustus 2019 / 06:15

  Ah heerlijk dat je in Kroatië was! Ik heb geen ervaring met deze maar klinkt goed!

 7. 8 augustus 2019 / 02:50

  Wat een leuke product, dezs ga ik ook eens proberen

 8. 7 augustus 2019 / 08:39

  Jaa, dit merk ken ik wel! Goed om te lezen dat het een goed zonnebrandmiddel is.

 9. 7 augustus 2019 / 05:43

  Wat top dat je nu niet bent verbrand, haha! 30 graden is lekker, maar niets is vervelender is dat je niet kan slapen door de vellen die loshangen. Haha.
  Hopelijk ben je nu wat bruiner geworden.

 10. Mandy
  6 augustus 2019 / 06:26

  Ik kende dit merk niet maar wat een uitkomst voor mensen met een acne gevoelige huid!

 11. 5 augustus 2019 / 19:24

  Euverin heeft altijd goede producten, voor een zonnebrandcreme zou ik inderdaad voor wat meer hydratie gaan omdat het juist met warme weer wel belangrijk is voor mijn huid om wat meer hydratie te krijgen.

 12. 5 augustus 2019 / 12:21

  Hydratatie vind ik altijd inderdaad wel belangrijk bij zo’n product, maar verder klinkt het érg fijn. Eucerin is sowieso een fijn merk vind ik! 🙂

 13. 5 augustus 2019 / 09:48

  ik heb nooit geweten dat acne extra getriggerd kan worden door zonnebrand

 14. 5 augustus 2019 / 08:07

  Wat een fijn product. Deze ga ik zeker onthouden, ben namelijk nog opzoek naar een goede zonnebrand crème voor op vakantie.

 15. 5 augustus 2019 / 07:53

  wij hebben deze ook en vinden hem wel fijn !! het doet gewoon zijn werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.