De Blog Bijbel

De Blog Bijbel

Mijn blog, mijn baby, mijn grootste hobby en mijn uitlaatklep. Ik neem aan dat ik hier niet voor mezelf spreek maar voor alle andere bloggers! Artikelen en boeken lezen over dit onderwerp vind ik daarom ook hélemaal geen probleem. Graag zelf, hoe meer ik weet over dit onderwerp te weten kom, hoe beter. Am I right, medebloggers? De Blog Bijbel is zo’n boek over alle ins en outs van het vak. Niet alleen voor ervaren en beginnende bloggers, maar ook voor de meiden die graag eentje willen beginnen.

”De blog bijbel is hét handboek voor naast de laptop als je je eerste stappen in blogland zet of wilt leren van de bekendste Nederlandse bloggers! 

Bloggen is hipper dan ooit. De grote voorbeelden van meiden zijn onze eigen mode- en beautybloggers. Zelf in de voetsporen treden van hun stijliconen met een eigen blog is dan ook een droom van veel meiden. 
Maar hoe zet je nu eigenlijk een blog op? Hoe maak je de mooiste foto’s? Hoe zorg je ervoor dat jouw blog opvalt? En hoe krijg je lezers? 
De Blog Bijbel – Voor Beauty Chicks & Shopaholics is het allereerste blogboek voor meiden met tips & tricks, handige stappenplannen, do’s & don’ts én de leukste mode-illustraties.”

Carlijn Bekker is journaliste, tekstschrijver en schrijver van De Blog Bijbel. Ze miste zelf een handboek wat je zo naast je computer zet als hulpmiddel bij het bloggen. Ze besloot dus haar eigen te schrijven, eentje die zelfs in de winkels ligt; De Blog Bijbel.

De Blog Bijbel is een boek van 80 bladzijdes over het onderwerp bloggen. Door gebruik te maken van allerlei tips and tricks en do’s and dont’s moet dit boek ervoor zorgen dat jij en je blog succesvol worden. Aan de speelse illustraties te zien, is het écht een boek voor meiden die houden van bloggen over make-up, mode, lifestyle en beauty.

Wat ik zo leuk vind aan het boek, is de speelsheid, lekker vrolijk en meisjesachtig. De Blog Bijbel is goed ingedeeld in hoofdstukken en tussenkopjes, erg overzichtelijk dus. Ook zó leuk vind ik de illustraties die er tussen staan, zoals deze hierboven. Het is wel een boek dat ik eerder aan zou raden aan meiden die net willen beginnen met een blog. Zelf blog ik al twee jaar en heb dus al aardig wat ervaring opgedaan. Doordat ik al wat weet van het vak, waren er heel wat tips and tricks die ik al eerder gehoord had. Toch heb ik er nog best wel veel van kunnen leren zoals het creëren van een ijkpersoon.

19a47224-9dbc-4fd3-a3f7-102a1fdd66bf

Voor die tien euro is het zeker wel een boek die je aan zou moeten schaffen. Door het simpele taalgebruik van Carlijn is het zeker een boek dat door iedere blogger te begrijpen valt. Zeker als je net begint is het fijn dat er niet al te moeilijke termen gebruikt worden. Zelfs al zit je wat langer in de scene, het boek bevat altijd wel informatie die je nog niet wist over het vak. Toch denk ik dat er boeken bestaan die ervaren bloggers méér bij kunnen leren dan deze. Dat wil niet zeggen dat dit boek nutteloos is, helemaal niet. Vanaf nu heb ik dit boekje zelfs altijd naast mijn laptop zodat ik hem er altijd bij kan pakken als ik ergens niet uit kom.

 

Heb jij een boek over je hobby?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 19 januari 2018 / 13:03

  Ziet er uit als een leuk en handig boekje! 🙂

 2. 10 januari 2018 / 11:16

  Lijkt mij een leuk en bovendien schattig boekje voor beginnende bloggers. Ik zou er zelf alleen geen € 10 aan geven.

 3. 8 januari 2018 / 20:23

  Leuk artikel! Dit boek heb ik ook nog in de boekenkast:)

 4. 8 januari 2018 / 15:06

  Leuk boek! Lijkt me interessant en leerzaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.