Op vakantie tijdens de coronacrisis

op vakantie tijdens de coronacrisis

Het is inmiddels twee weken geleden dat ik thuis ben gekomen van mijn vakantie op Tenerife. Eigenlijk had ik gehoopt te kunnen schrijven over mijn reis naar Thailand, maar die is geannuleerd dankzij de coronacrisis. Omdat ik al maanden thuis zat, wilde ik tijdens de zomervakantie toch nog een paar dagen weg. Om die reden ben ik last minute naar het zonnige Tenerife gegaan met twee vriendinnen.

In eerste instantie was ik niet van plan om nog weg te gaan. Nadat mijn reis naar Thailand was geannuleerd, had ik geen behoefte meer om naar een andere bestemming toe te gaan. Ik had me zo verheugd op een verre reis waardoor ik me neergeslagen voelde. Toch besefte ik me dat ik toch wat van mijn zomervakantie moest maken. Ik zat immers al maanden thuis en moest er echt even op uit. Het aanbod om met twee vriendinnen mee te gaan naar Tenerife lag op tafel dus ik besloot uiteindelijk om met hen mee te gaan.

Het was uiteraard geen normale vakantie. Overal waar je was, moest je rekening houden met corona. Hoe gek het ook klinkt: dat went. Uiteraard moet je jezelf goed voorbereiden voordat je op vakantie gaat in deze tijd. Daarnaast moet je tijdens je reis rekening houden met wijzigingen in het reisadvies. Toch kun je nog een leuke vakantie hebben.

Velen vinden het dragen van een mondkapje storend, wederom; dit went. Vooral in het vliegtuig is dat makkelijk vol te houden aangezien de lucht daar om de drie minuten wordt ververst. Een mondkapje dragen is uiteraard anders dan dat we gewend zijn, maar iets waar we aan kunnen wennen. In Spanje moet overal binnen een mondkapje gedragen worden. Klinkt erg warm. Dat was het ook op sommige plekken zoals supermarkten. Voor sommigen kan dit als vervelend worden ervaren. Persoonlijk vind ik dat je zulke regels voor lief moet nemen als je een ander land bezoekt.

Tijdens onze vakantie was nog verbazingwekkend veel te doen. Zo zijn we nog gaan jetskiën, parasailen, buggyrijden en hebben we walvissen en dolfijnen gespot. Veel activiteiten zijn dus nog mogelijk. De avonden waren wel wat saaier. Aan het einde van de dag wil je vaak een drankje kunnen doen bij een kroeg. Dit was mogelijk, maar met veel beperkingen. Zo moet je zitten en mag je niet luidkeels meezingen met de muziek. Dat maakte het soms lastig om activiteiten voor de avond te bedenken.

Al met al vond ik het erg fijn om toch nog weg te zijn geweest. Het is uiteraard een ‘aparte’ vakantie maar niet minder dan andere. Ik heb me ontzettend vermaakt en voel me weer opgeladen om weer aan de slag te gaan met school, werk, sporten en bloggen!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Anne
    17 augustus 2020 / 18:14

    Fijn dat je nog een leuke vakantie hebt gehad Ik ben ook op vakantie geweest en ik vond het helemaal prima! Het went inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.