17   150
36   331
38   289
34   293
40   364

LET’S BAKE: APPELFLAPPEN

LET’S BAKE: APPELFLAPPEN

appelflap

De vakantie is voor mij nu officieel begonnen, dus is dat een goede smoes om te bakken! Ik deed vandaag een poging om appelflappen te bakken. Ik dacht dat dat mij wel zou lukken, maar het resultaat zag er niet zo smakelijk uit…Ingedrienten

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg
  • 4 friszure appels (Elstar, Jonagold, Goudrenet)
  • 20 gram suiker
  • een snufje kaneel
  • 50 gram rozijnen

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor

Schillen    Stukjes snijden   stukjes in de bak

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes

Het maakt niet uit of je hele grote of hele kleine stukjes maakt, ik heb iets grotere stukjes gesneden.

kaneel toevoegen   suiker toevoegt   rozijnen   roeren

Voeg de kaneel, suiker en rozijnen toe

Ik heb meer rozijnen toegevoegd want ik hou van rozijnen!

bladerdeeg   spul toevoeg

dichtvouwen   vork

Voeg het mengsel toe en vouw het bladerdeeg dicht

Je kunt nog met een vork aan de zijkant streepjes maken, hierdoor zit het bladerdeeg beter aan elkaar vast

eindresultaat

Bak ze 15 minuten goudbruin in de oven

-Je kan nog ,voordat je de appelflappen in de oven laat bakken, de appelflappen besmeren met een opgeklopt ei en daarover suiker strooien. Ik heb dat niet gedaan

De appelflappen zien er een beetje vervormd uit, maar dat maakt niet uit want ze verdwijnen toch weer in je buik. 😉

jammie

Smullen maar!

En dit was het eindresultaat, het ziet er niet heel lekker uit maar dat was het wel!

Share:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.