Australian Bodycare Intimate Shaving Kit

Intimate Shaving Kit

Het scheren van de intieme zone is een flinke klus. Naast dat het een lastige plek is om bij te komen, is de huid daar ook nog eens erg gevoelig. Ingegroeide haartjes, scheerbrand of rode bultjes zijn daardoor veelvoorkomende problemen bij het scheren van de schaamstreek. Australian Bodycare heeft speciaal voor deze klus een kit gemaakt met drie producten die helpen tegen deze ongemakkelijkheden; de Intimate Shaving Kit.


Australian Bodycare Intimate Shaving Kit

De Intimate Shaving set is voorzien van drie producten voor het scheren van de intieme zone: de Intimate Wash, Shave en Balm. Deze producten helpen gedurende het hele proces van voorverzorging, scheren en naverzorging tegen rode bultjes, scheerbrand en ingegroeide haartjes. Alle producten bevatten 100% natuurlijke Australische tea trea olie. Ook zijn ze alle drie pH-gebalanceerd wat er voor zorgt dat de pH-waarde van je intieme zone niet verstoord wordt. Dit is erg belangrijk want een verstoorde pH-waarde kan tot vaginale schimmelinfecties leiden. Voor de rest is de kit dierproefvrij, dermatologisch getest veganistisch. De producten die in deze kit zitten, kunnen ook apart aangeschaft worden.

Australian Bodycare Intimate Shaving Kit – €35,00

Intimate Wash

Intimate Shaving Kit

Met de Intimate Wash was je de intieme zone voordat je het gaat scheren. Dit om bacteriën te verwijderen die kunnen leiden tot rode vlekken en ingegroeide haren. Het zorgt voor een schone basis voor het scheren.

Toen ik het product ging gebruiken, was ik even in de war. Er komt geen schuim vanaf zoals ik van de meeste reinigende producten gewend ben. Toch is dit juist een goed teken. Ons brein maakt de associatie dat schuimende producten onze huid diep reinigen. Dit is immers erg slecht voor de huid. Sodium lauryl sulfate (SLS) of sodium laureth sulfate (SLES) zijn de ingrediënten die voor het schuimende effect zorgen. Echter is dit zo agressief dat het de huid alleen maar beschadigd. Het feit dat het product niet schuimde toen ik mijn intieme zone ging wassen, betekent dat het product op een natuurlijke manier reinigt.

Mijn huid merkte gelukkig niet veel van het product. Het prikte en irriteerde in ieder geval niet. Het is een voorzorgsmaatregel tegen rode vlekken en ingegroeide haren. Na het scheren zal pas duidelijk worden of dit product daadwerkelijk werkt.

Intimate Shave

Intimate Shaving Kit

De Intimate Shave is een scheergel die rode vlekken en ingegroeide haartjes minimaliseert. Deze gel is doorzichtig zodat je kan zien waar je scheert. Dat maakt het scheren veel makkelijker. Enige nadeel is dat je dan niet kan zien of je een nieuw laag van de gel moet aanbrengen, dat is dus een kwestie van gevoel. Ook van dit product had mijn huid geen last.

Het scheren ging vloeiend met dit product. Zonder enige stugheid scheerde ik zo alle haartjes weg. Mijn huid was absoluut niet geïrriteerd nadat ik het product met water had weggespoeld. Er was weinig te zien van het feit dat ik met een mesje langs mijn huid was gegaan, dus dat is top!

Intimate Balm

Intimate Shaving Kit

De Intimate Balm gebruik je als finishing touch van je scheermoment. Dit product kalmeert en verzorgt de huid. Het aanbrengen alleen al voelt erg fijn; lekker verfrissend. Het kalmeerde mijn huid aanzienlijk. Bij dit product merkte ik wel dat mijn huid warmer aanvoelde. Zelf vond ik dit niet vervelend want dat laat wel zien dat het product zijn werk doet.

Intimate Shaving Kit

Intimate Shaving Kit

De allereerste keer dat ik deze kit ging testen, werd ik iets te enthousiast. Ik had gehoopt dat ik met zo’n professionele kit wel tegen mijn haren in kon scheren. De eerste uren na het scheren, leek het goed te gaan. De producten hadden dus goed hun best gedaan. Helaas kreeg ik de dagen erna toch last van bulten. Ik denk dat dit komt door wrijving en het feit dat mijn huid niet tegen deze manier van scheren kan. De producten staan hier los. Die hebben er juist voor gezorgd dat ik de eerste uren nergens last van had.

Toen mijn huid bijgekomen was van het tegen de haren in scheren, ging ik de producten opnieuw testen. Dit keer ging ik wel met de haren mee scheren. Hier kon ik eindelijk ervaren hoe fijn deze producten zijn. Zonder enige irritatie en moeite heb ik mijn intieme zone geschoren. De producten doen goed hun best. De sessie duurt wel wat langer, maar dat is het dubbel en dwars waard! Wel moet ik bekennen dat de producten sterk ruiken naar tea tree, daar moet je van houden. Persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van, maar het is beter voor de huid dan geparfumeerde producten.

De Intimate Shaving Kit van Australian Bodycare zou ik zeker aanraden! Dit is zeker een genot voor de huid. Het voorkomt ingegroeide haartjes, irritatie en scheerbrand. Het is wel een dure kit; 35 euro voor 3 producten is niet goedkoop, maar deze producten zijn wel erg zuinig.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 15 februari 2021 / 16:53

    Wat een mooie set! Intimate care is onwijs belangrijk, dus tof dat je er over schrijft. Dit merk kende ik ook nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.