De vakantie is voor mij nu officieel begonnen, dus is dat een goede smoes om te bakken! Ik deed vandaag een poging om appelflappen te bakken. Ik dacht dat dat mij wel zou lukken, maar het resultaat zag er niet zo smakelijk uit…
Ingrediënten:
- Bladerdeeg
- 4 friszure appels (Elstar, Jonagold, Goudrenet)
- 20 gram suiker
- een snufje kaneel
- 50 gram rozijnen
Verwarm de oven voor
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes
Het maakt niet uit of je hele grote of hele kleine stukjes maakt, ik heb iets grotere stukjes gesneden.
Voeg de kaneel, suiker en rozijnen toe
Ik heb meer rozijnen toegevoegd want ik hou van rozijnen!
Voeg het mengsel toe en vouw het bladerdeeg dicht
Je kunt nog met een vork aan de zijkant streepjes maken, hierdoor zit het bladerdeeg beter aan elkaar vast
Bak ze 15 minuten goudbruin in de oven
-Je kan nog ,voordat je de appelflappen in de oven laat bakken, de appelflappen besmeren met een opgeklopt ei en daarover suiker strooien. Ik heb dat niet gedaan
De appelflappen zien er een beetje vervormd uit, maar dat maakt niet uit want ze verdwijnen toch weer in je buik. 😉
Smullen maar!
En dit was het eindresultaat, het ziet er niet heel lekker uit maar dat was het wel!
Praat mee: