Mijn eerste keer vliegen

Mijn eerste keer vliegen

17 Juli 2019

Daar ging de wekker dan om 04:00, tijd om te gaan. Ondanks de spanning lukt het nog mijn ontbijt binnen te houden. Hoewel ik op een ontspannen vakantie ging, begon dat niet zo relaxed. Waarom? Ik ging namelijk voor het allereerst vliegen in een passagiersvliegtuig. Al eens eerder had ik in een zweefvliegtuigje gezeten, maar dit was wel hele andere koek.

Zodra we Schiphol naderen begin ik dan wel echt misselijk te worden. Gelukkig was ik met twee meiden die dit vaker gedaan hadden, anders wist ik niet wat ik moest doen. Eenmaal gedag gezegd te hebben tegen mijn ouders en ingecheckt te zijn, naderden we de douane. Geen idee wat ik allemaal uit mijn handbagage moest halen, dus ik haalde al mijn apparaten er maar uit. Je begrijpt, dat duurde nog wel eventjes. Helaas, ik was mijn sleutel vergeten uit mijn tas te halen, die werd dus helemaal onderzocht. Niet alleen mijn tas trouwens, ikzelf ook. Zo’n grondige controle heb ik nog nooit gehad. Daarnaast had het douanepersoneel door dat ik een groentje was. Je raadt het al, ik werd lekker voor de gek gehouden daar.

Omdat we al ver van tevoren waren ingecheckt, konden we nog een paar uur ontspannen. Dit is wel goed voor mij geweest want daardoor voelde ik even geen vliegspanning meer.

Om half negen werd het tijd om te gaan boarden. Op dit moment begonnen mijn handen en voeten te zweten, ik kon nu immers niet meer terug. Het was de bedoeling om tien uur de lucht in te gaan. Helaas duurde dit langer waardoor ik nog langer in spanning zat.

Maar na enige tijd ging het vliegtuig dan eindelijk vetrekken. Het zweet kwam op plekken waarvan ik niet wist dat ik daar kon zweten. Als voorbereiding had ik al een aantal kauwgommetjes in mijn mond. Het vliegtuig ging sneller en sneller en voordat ik het wist zat ik in de lucht. Was dit het? Dat viel héél erg mee. Ik had verwacht dat je ontzettend erg in je stoel gedrukt zou worden en pijnlijke oren zou krijgen. Dat was totaal niet het geval.

De eindbestemming was Kroatië. Omdat we met een groep reisden, moesten we overstappen in Wenen. Ook hier hadden we best lang vertraging. Dit viel blijkbaar te merken aan het slordige vliegen van de piloot. Volgens mijn medereizigers was dit een van de heftigste vluchten die ze ooit gehad hadden. Omdat ik nog niet veel gevlogen had, had ik niet door dat het zo erg was. Ik dacht dat die turbulentie en landing normaal waren. Had ik dat ook meteen maar gehad!

24 Juli 2019

Na een geweldig weekje in Kroatië, was het tijd om weer naar huis te gaan. We hadden dit keer weer vertraging. Daarnaast moesten we binnen een paar minuten overstappen in Wenen. Je raadt het al, wij waren bang om het vliegtuig te missen. Als malloten renden we door het vliegveld van de Oostenrijkse hoofdstad om vervolgens te horen dat de vlucht werd geannuleerd.

De dag dat we terug moesten vliegen, was namelijk de dag dat Schiphol een tankstoring had. Wij zaten dus met z’n allen vast in Oostenrijk. Er werd ons verteld dat we omgeboekt zouden worden. Een aantal families mochten pas de volgende dag vliegen. Wij mochten gelukkig diezelfde avond nog naar huis.

Mijn eerste vliegervaring was me er eentje. Ik heb met vier keer vliegen alles al meegemaakt. Ik ben blij dat ik na achttien jaar eindelijk de lucht in ben geweest. Nu kan ik eindelijk verder dan Frankrijk op vakantie. Daarnaast ben ik me er heel erg van bewust dat vliegen niet goed is voor het milieu. Daarom ga ik niet weer zo’n nutteloze overstap maken!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 4 augustus 2019 / 09:27

  Heerlijk vind ik vliegen! Het feit dat je zo op je eindbestemming bent is echt een oplossing. Je bent in ieder geval goed ingewijd met vliegen haha

 2. 4 augustus 2019 / 09:20

  Ik weet mijn eerste keer vliegen ook nog, bijna 17 was ik. Onderweg naar Griekenland, was met de school en ik zat naast ene goede vriendin die ook nog nooit gevlogen had. Check in was allemaal best vlot gegaan, maar wij hadden op ene gegeven moment wel turbulenties. Daarna nooit meer meegemaakt (niet dat ik al zoveel gevlogen heb, maar toch….), maar die eerste keer uiteraard wel…. Vond ik best wel beangstigend toen, moet ik zeggen….
  Maar de eerste keer vliegen als altijd spannend, mijn moeder blijft het enorm spannend vinden, dat is ook heel duidelijk! 😉

 3. 4 augustus 2019 / 07:51

  Vliegen vind ik altijd erg leuk om te doen. Ik kan me voorstellen dat de eerste keer spannend is.

 4. 3 augustus 2019 / 19:38

  Alles binnen een straal van 1.000 om is ook heel goed per trein te doen, maar vergt wel nodige uitzoekwerk, en je moet er natuurlijk meer tijd voor inruimen

 5. 3 augustus 2019 / 08:43

  Vroeger vond ik vliegen heel vervelend (maar wij gingen – toen ik kind was – nooit met vakantie. Eigenlijk alleen maar naar onze tante in Duitsland). Vanaf dat ik bij een grote Nederlandse bank werkte, ging ik veel meer vliegen. En eigenlijk werd het steeds makkelijker. Nu ik alweer een tijdje niet heb gevlogen, merk ik dat de drempel weer wat hoger wordt. En inderdaad. Het is ook niet goed voor het milieu. Maar ja, als je richting je roots wilt (Azië) en dat ook aan je kind wilt laten zien, dan ontkom je er niet aan. Dat gezegd hebbende wil ik ook heel graag weer eens naar New York. En ja, dan is het vliegtuig wederom de beste optie.

 6. Beautyn0te
  2 augustus 2019 / 20:37

  Wat leuk om te lezen dat je het toch leuk hebg gehad. Je schrijft het ook zo spannend:)

 7. 2 augustus 2019 / 11:27

  Ik vond aan vliegen vooral het tempo waarmee het vliegtuig gaat rijden heel bijzonder! Echt keihard : )

 8. Mandy
  2 augustus 2019 / 08:43

  Hahaha wat een drama allemaal! Gelijk een goeie ervaring dan inderdaad *kuchkuch* gelukkig heb je het ondanks het vliegen wel leuk gehad!

 9. 2 augustus 2019 / 07:42

  Leuk om te lezen! Zelf heb ik 2 maanden geleden ook pas voor het eerst gevlogen. Boh wat vond ik het spannend, maar uiteindelijk viel het reuze mee haha

 10. Jessie
  1 augustus 2019 / 18:23

  Erger dan dit kan het dus niet worden: slordige piloot en vlucht geannuleerd. Je bent nu gepokt en gemazeld. Maar door je manier van schrijven, kreeg ik zelf ook bijna zweethanden. Ik heb nl. ook nog nooit gevlogen 🙂

 11. 1 augustus 2019 / 06:17

  Leuk om te lezen, gelukkig is alles goedgekomen en heb je genoten van je vakantie!

 12. ingrid
  31 juli 2019 / 18:08

  ik ben ook niet zo dol op vliegen. maar als je ver weg wil zal je wel moeten

 13. 31 juli 2019 / 16:54

  Ah vervelend al die vertragingen en het gedoe! Maar dan heb je inderdaad meteen vanalles al meegemaakt 😉

 14. 31 juli 2019 / 13:30

  Zelf opstijgen en landen vind ik altijd dood eng. Eenmaal in de lucht heb ik nergens last van.

 15. 31 juli 2019 / 10:22

  Maar is het vliegen zelf je meegevallen?

 16. 31 juli 2019 / 10:12

  Vuurproef overleefd. Vliegen is de beste manier om de wereld te gaan zien. Ik vind het tegenwoordig zelfs saai. Maar het is ideaal als je vaak ver op vakantie wilt.

 17. 31 juli 2019 / 09:20

  zo dat was zeker een heel ervaring haha jeetje zeg maar je hebt een leuke vakantie gehad 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.