Skincare routine – gemengde/droge huid

Skincare routine – gemengde/droge huid

Mijn skincare routine heb ik in de afgelopen weken redelijk omgegooid. Eerst was het geschikt voor de vette huid maar aangezien mijn huid de laatste tijd droger wordt ben ik maar geswitcht naar een nieuwe. Juist moet ik er nu voor zorgen dat mijn huid meer gehydrateerd wordt. Op het moment gebruik ik dus heel wat producten die ik een half jaar geleden echt niet aan wilde raken. Vandaag deel ik met jullie wat ik gebruik!

DSC07902

Kruidvat micellair water 3 in 1

We beginnen het lijstje met hoe ik mijn gezichtsroutine begin: met het verwijderen van de plamuurlaag. Dit doe ik gewoonweg met een micellair water van Kruidvat. Doet gewoon wat het moet doen, niks op aan te merken. Het is wel een beetje plakkerig na gebruik maar hierna ga ik toch meestal douchen.

DSC07441

Nivea Essentials Verfrissende peeling

Twee keer in de week gebruik ik een peeling voor mijn gezicht. Vaak nadat ik gedoucht heb want daardoor staan mijn poriën open. Dit doe ik zodat mijn huid weer lekker fris aanvoelt en alle dode huidcellen weg zijn
DSC07447

Nivea Essentials Verfrissende reinigingsgel

Natuurlijk is een beetje micelair water niet genoeg. Voor mijn huid in ieder geval niet. Vaak zitten er nog wel overgebleven make-up of vuil op mijn huid. Meestal is een groot deel er al af nadat ik gedoucht heb maar nog niet alles. Ook zitten er vaak nog resten scrub op. Dit alles haal ik nog weg met een reiniger. Deze maakt mijn huid vaak best droog maar wel erg schoon.

dsc07327

Masker

Één keer in de week krijgt mijn gezicht een extra beurtje. Ik breng dan altijd een maskertje aan. De laatste tijd ben ik heel erg fan van kleimaskers, wat een geweldig spul is dat zeg. Als mijn huid echt heel erg droog is geworden dan kan het ook zijn dat ik het kleimasker laat voor wat het is en over ga op een extra hydraterende. Het ligt vaak net aan hoe mijn huid is op dat moment. Af en toe gebruik ik ook wel een blackhead mask.

DSC07425

Vichy Aqualia Thermal rijke crème

een aantal maanden geleden hoefde ik hier nog niks van te weten: crème. Het zou mijn huid alleen maar vetter maken. Nu vind ik het echt geweldig om iets hydraterends op mijn huid aan te brengen. Het is zo ontzettend droog maar door zo’n product aan te brengen heb ik daar helemaal geen last meer van. Als mijn huid weer wat vetter wordt ga ik wel stoppen met het smeren van deze crème, maar dan ga ik wel over op een nieuwe. Eentje die oil-free is. Dan blijft mijn huid toch nog een beetje gehydrateerd zonder dat ik het vetter maak.

DSC06320

Pure arganolie

Als mijn huid echt ontzettend droog is dan stap ik over op wat zwaarder geschut: arganolie. Geweldig spul! Het geeft echt aan alles wel extra hydratatie. Ik gebruik dit ongeveer 1 keer in de week over mijn gehele gezicht. Met maar een paar druppels kun je al wonderen verrichten.

 

Welke producten gebruik jij voor je gezicht?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 30 maart 2017 / 10:16

  Die micellair water is fijn! Zelf gebruik ik de oogmake-up reiniger van de HEMA erbij, die kan tegen geen ander merk op. <3

 2. 26 maart 2017 / 17:50

  Wat een fijn artikel! Het is echt belangrijk om goed voor je huid te zorgen! Ik moet binnenkort weer eens een maskertje proberen!

  Love,
  Dascha

 3. Elles
  Auteur
  26 maart 2017 / 16:37

  Ja klopt, er is een lichtere versie van deze crème!
  Liefs,
  Elles

 4. 26 maart 2017 / 08:16

  De Aqualia lijn vind ik ook fijn, die heb ik ook een hele tijd gebruikt. Volgens mij is er ook een lichte versie van de creme toch? Sinds een tijdje gebruik ik Koreaanse skincare, daar ben ik nu erg fan van!

 5. 25 maart 2017 / 20:12

  Fijn artikel zeg! Ik ben dol op mijn Danish skincare producten en gebruik ze graag!

 6. 25 maart 2017 / 11:33

  Wat heb je een fijn artikel geschreven, ik vind af en toe een masker ook echt heerlijk!

 7. 25 maart 2017 / 07:04

  Ik heb een gemengde huid en gebruik daarom verschillende producten. Ik heb een micellair water en face wash voor de vette huid en een dag en nacht crème voor de droge huid. Andere producten zoals maskers en exfolliant zijn producten voor de gemengde huid. Mooie producten gebruik jij voor je routine!

 8. 24 maart 2017 / 11:40

  Goed te zien dat je nu al zo goed voor je huid zorgt!

 9. 24 maart 2017 / 10:36

  Bij mij mogen maskertjes af en toe ook niet ontbreken. Voelt altijd zo fijn aan en mijn huid knapt er toch ook wel van op. En olie heb ik ook nog niet zo lang geleden ontdekt. Ik gebruik altijd tea tree olie en dat kan bij mij ook wonderen verrichten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.