Mijn tips tegen stress

Mijn tips tegen stress

sstressInner beauty is erg belangrijk in het leven. Je kan wel de mooiste meisje uit de klas zijn, maar als je van binnen niet lekker in je fel zit word je er niet gelukkiger van. Ik ben van plan om op mijn blog inner beauty artikels te schrijven zodat jullie me beter kunnen leren kennen en ik mijn tips met jullie kan delen. Vandaag geef ik jullie een paar tips die mij persoonlijk helpen bij stress. Ik hoop dat ik jullie hiermee een beetje kan helpen want stress is voor niemand fijn om te hebben.

tom-rataj-quote-when-stress-is-at-its-highest-just-know-it-can-only-goProbeer niet in de “stresscyclus” te komen

Stel je voor; je moet ineens super veel doen en je hebt het gevoel dat je dat nooit meer af gaat krijgen, je raakt hierdoor gestrest. Door de stress gaat het maken van een opdracht nóg moeilijker waardoor je nog meer strest. Je komt terecht in een soort stress cyclus. Als dit gebeurt is mijn tip om even een halfuurtje wat voor je zelf te doen. Denk je dat je weer een beetje ontspannen ben, dan begin je weer. Voel je dat je weer gestrest word? dan neem je weer even een halfuurtje voor jezelf.

wereld

De wereld vergaat niet!

Net zei ik dat je even een halfuurtje voor je zelf moet weten als je voelt dat je gestrest raakt, dit helpt echt! En natuurlijk is het moeilijk om dat tegen jezelf te zeggen maar ik denk dan altijd: “De wereld vergaat niet!”. Het maakt niet uit als je één keertje je opdracht niet afkrijgt, je hoeft écht niet meteen een jaartje over te doen en je wordt écht niet meteen ontslagen. Iedereen snapt wel dat je iets niet hebt af kunnen krijgen door stress.

Plannen

Plannen, plannen en nog eens plannen! Plannen is erg belangrijk en vooral als je een week hebt met veel afspraken is het handig om die week daarvoor, die misschien wat rustiger is, al wat voorbereidingen te treffen. Ik vind plannen zelf heel moeilijk, ik doe er meestal langer over dan ik had gepland. Maar oefening baart kunst!

dontstress

Sporten

Het liefst probeer ik ook nog te sporten op dagen wanneer ik het heel druk heb. Je hoeft even niet aan de drukte te denken en je kan even lekker ontspannen. Ikzelf heb altijd na het sporten het gevoel dat ik de wereld weer aan kan, wat me erg helpt tegen de stress. Jammer genoeg moet ik een uur fietsen naar huis, ben dus half 5 thuis en door de wintertijd is het dan al bijna donker, waardoor ik niet meer kan sporten (paardrijden). ;(

sleep-is-good-Google-Search

Ga niet tot laat in de avond door

Ga niet 10 minuten voor het slapengaan bezig met leren of werken. Je hersenen moeten één uur van te voren rust hebben anders is het nog té druk in je hoofd voor het slapengaan. Ga even televisie kijken of lees een spannend boek voor het slapengaan.

dear

Rustige omgeving

Is het druk in je omgeving, dan word je automatisch druk in je hoofd. Zorg dus voor een opgeruimde kamer en ga het liefst werken in een rustige ruimte waar niemand in de buurt is die je kan afleiden.

XoXo,

Elles

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 12 november 2015 / 19:10

    Hele goede tips zeg!! En vergeet niet dat zelfs al lijkt iets nog zo slecht, er altijd wel goede dingen te vinden zijn 😀
    Leuke blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.