19   157
18   206
21   217
38   182
24   259

Mijn blogging-tools

Mijn blogging-tools

Hey! Bloggen doe ik nu bijna 1 jaar. In die tijd heb ik al aardig wat tools verzameld voor het fotograferen en bloggen. Al maanden wilde ik aan jullie laten zien wat voor spullen ik gebruik maar met alleen een statief en camera is het artikel niet zo interessant. Nu zit ik op zo’n punt dat ik genoeg troepjes heb voor deze hobby. Er komt binnen nu en 3 maanden denk ik niks meer bij, daarom is dit het goede moment om het artikel te posten. Vandaag laat ik jullie mijn ‘blogging-tools’ zien.

IMG_3319

Sony Cybershot DSC-HX50

Een apparaat dat foto’s kan maken is een must have als je het hebt over bloggen. Het kan natuurlijk met een telefoon maar zelf vind ik fotograferen heel erg leuk. Voordat ik begon met bloggen had ik deze camera voor mijn verjaardag gevraagd omdat ik het maken van foto’s altijd al tof heb gevonden. Dit is de Sony Cybershot DSC-HX50 een prima compacte camera voor een beginner. Hij is goed voor zijn prijs en grootte. Hier maak ik altijd de foto’s mee die op mijn blog komen (soms ook met mijn Iphone). Ik ben er erg blij mee maar ik hoop ooit wel een spiegelreflexcamera te kunnen kopen, zodat ik nog meer kan fotograferen. Deze camera pakt namelijk ooglooks niet mooi op beeld en mooie sportfoto’s lukt hem ook  niet.

Camerastatief

Toen ik net begon met mijn blog was dit mijn favoriete hulpmiddel, een statief. Ik ging er vaak mee op pad naar het bos en ging daarmee outfitfoto’s maken. De laatste tijd gebruik ik hem niet vaak meer omdat ik nu een lampstatief heb waar ook mijn camera op pas, maar de camerastatief is zeker handig. Hij kan net zo hoog als dat ik ben.

2 Witte houten platen

Als je mijn blog al héel lang volgt kun je je misschien ook nog wel de foto’s herinneren met een wit deken. Ik wilde zo graag een witte achtergrond voor productfoto’s maar die had ik niet, dus daarvoor gebruikte ik een wit deken (meer gebroken wit). Na hiermee lang foto’s gemaakt te hebben kwam ik tot het geniale en simpele idee om gewoon 2 houten platen wit te verven. Sindsdien gebruik ik ze overal voor en ben zó blij dat ik dit ontdekt heb want hierdoor zijn min foto’s echt verbeterd! Eens in de zoveel tijd zitten er wat vlekken op van producten en dan schilder ik ze gewoon weer over. Zo goed als nieuw!

DSC06686 DSC06681

Ringlamp + lampstatief

De belichting is nooit mijn beste vriend geweest. Altijd heb ik er moeite mee gehad vooral omdat ik maar een paar momenten op de dag heb waarop ik de tijd heb om foto’s te maken. Voor mijn verjaardag heb ik een ringlamp gevraagd en gekregen. De beste oplossing, ik kan nu gewoon ’s avonds nog foto’s maken. Ook heb ik er een lampstatief bij gekocht. Dat moest wel, anders had ik niks waarop mijn ringlamp kon staan. De ringlamp is de DVR-300DVC van Cameranu.nl dit is voor mij genoeg werd er gezegd want ik had erg veel research gedaan. De lampstatief is gewoon een simpele, goedkope van Kameraexpress.nl 130 cm.

Laptop

Op mijn laptop schrijf ik de artikelen, nouja ’t is eigenlijk niet mijn laptop maar ik heb hem geclaimd. Zonder ‘mijn’ laptop was ik nergens, ik doe er van alles op voor school en voor mijn blog. Het is niet de beste, maar het doet wat het moet doen. Ook hoop ik ooit een Macbook te kunnen kopen!

DSC06625

Mobiel

Ook op mijn mobiel ben ik vaak bezig voor mijn blog. Hierop houd ik al mijn social media in de gaten en mijn mail. Maar ook heb ik WordPress erop gedownload waardoor  ik meteen een berichtje krijg wanneer er een reactie is en wanneer mijn statistieken booming zijn. Heel erg fijn!

DSC06444

Decoratie

Ik vind het altijd leuk om iets op de achtergrond van het product te zetten waar ik een foto van maak. Soms gebruik ik alleen maar lichtjes maar ik heb ook kaarsjes en plantjes.

 

Wat zijn jouw blogging-tools?

 

Liefs,

Elles

Share:

25 Reacties

 1. 7 september 2016 / 00:01

  For soft hair, coat hair with mayonnaise and cover with a plastic cap. Cover the container using a clean cloth and allow it to cool. If you concentrate on several tips, you can not just impact your aging, you are able to feel and look more youthful.

 2. 6 september 2016 / 23:06

  Fixed expenses are required monthly as your way of living. Money was always a ‘byproduct’ of my success in my music career and in my business activities. A personal finance site of this sort conveys useful information to the users to direct their present and ongoing investments to assure safer future.

 3. 6 september 2016 / 19:56

  Different from caffeine which makes bad impression on us, coffee actually has a lot of merits for our health. The vast expanse of the Arabian Sea to the west forms the magnificent coastline of Goa, which is famous. Are you forthcoming to initiate your patronage with a reliable provider of wholesale beauty goods.

 4. 1 september 2016 / 12:59

  Oh wauw wat tof dat jij zo’n ringlamp hebt! En die witte planken zijn echt een ideale oplossing, slim!

 5. 28 augustus 2016 / 20:39

  Zo’n ringlamp zou ik ook wel willen haha!

 6. 27 augustus 2016 / 16:10

  Wat gebruik je veel handige spulletjes! Leuk om te zien dat je al zoveel hebt Elles! Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op je lamp hoor, hihi. Iets wat ook altijd nog op mijn wishlist staat!

 7. 27 augustus 2016 / 06:47

  Decoratie is vaak echt key! Maar wit is soms ook wel goed genoeg, hehe. Fijn om te lezen dat de ringlamp je zo goed bevalt!

 8. 26 augustus 2016 / 17:02

  Handig die witte platen! Ik ben zelf nog een beetje opzoek naar een goede manier van fotograferen, zo ben ik sinds kort erop aan het letten dat ik alles horizontaal fotografeer, omdat ik dat het mooiste vind in de artikelen. Nu fotografeer ik met mijn Iphone, maar ik hoop ooit een mooie camera te hebben en verstand van foto bewerking :P. En nog iets vinden hoe foto’s in de donkere periode van het jaar ook nog mooi is..!

 9. 26 augustus 2016 / 15:48

  Superleuk om te lezen! Voor mij is een camera, laptop, decoratie en telefoon heel belangrijk, de andere dingen die je erop hebt staan zijn ook mega handig, maar nog niet hoognodig voor mij. By the way ik vind je schrijfstijl zo fijn <3 Liefs

 10. 26 augustus 2016 / 15:12

  Leuk om te lezen, zo zie je van dat bloggen leer je ook nog eens wat! Belichting is nooit echt mijn sterkste punt geweest. Heb nu sinds kort 3 daglicht lampen met paraplu’s. Het gaat wel beter, maar af en toe zit ik toch met weerkaatsing van het licht op de producten… gewoon blijven oefenen dan gaat het vanzelf beter. Overigens een macbook is echt niet persee beter hoor, het enige wat handig is vind ik is iMovie en dat is dan ook een van de reden waarom ik graag een mac wil…

 11. 26 augustus 2016 / 12:57

  Ik gebruik soms mijn telefoon om foto’s te maken, maar ik merk inderdaad dat mijn spiegelreflex veel mooiere plaatjes schiet! Ik ben erg benieuwd naar die ringlamp. Vooral in de winter is product foto’s maken echt een drama, dan kun je alleen tussen 11 en 3 uur iets doen, want anders heb je gewoon te weinig licht haha! Raad jij zo’n statief trouwens ook aan?

 12. 26 augustus 2016 / 12:11

  Wat ’n handig idee van die platen! Ik heb onlangs m’n eerste statief gekocht, ben er super blij mee! (Het idee dat je vanalles kunt kopen onder het mom “voor de blog” is trouwens ook niet verkeerd).

 13. 26 augustus 2016 / 11:29

  Wat leuk om te lezen! Ik wil ook graag een betere camera en een ringlamp. Maak nu alle foto’s met mijn iPhone. Ik heb wel wat dingen gekocht bij Action voor het maken van foto’s, waaronder een wit dienblad die ik vaak als achtergrond gebruik. Ook wat leuke bloemtjes, schelpen en glinsterende steentjes en dergelijke. Zo probeer ik steeds andere achtergronden te creëren.

 14. 26 augustus 2016 / 10:03

  Maak bijna alle foto’s met mijn telefoon. Ben ook nog een beginner ;-). Word er wel steeds handiger in. Fijne tips!

 15. 26 augustus 2016 / 08:45

  Oh, die witte houten platen zijn zo slim bedacht! Nog nooit bij stilgestaan om dat zelf in elkaar te knutselen. Zo simpel 🙂 Handig tip!!!

 16. 26 augustus 2016 / 08:10

  Leuk om te zien! Een ringlamp lijkt me echt ontzettend handig, vooral in de winter als het zo wat de hele dag donker is haha.

 17. 26 augustus 2016 / 08:02

  Heel leuk zeg! Zo’n ringlamp vind ik ook nog wel interessant ja, want straks in de winter wordt het lastig met foto’s maken..

 18. 26 augustus 2016 / 08:01

  Leuk! Handig die witte platen 🙂 Ik maak vaak vooral gebruik van natuurlijke achtergronden, maar die moeten er dan ook net zijn haha! In de winter is dit best lastig ;P

 19. 26 augustus 2016 / 07:58

  Leuke post! Ik gebruik zelf echt mijn mobiel overal voor, maar ik zou graag een camera willen waarmee ik kan filmen én fotograferen! Even sparen dus, haha

 20. 26 augustus 2016 / 07:47

  Oh man ik wil ook zo’n ringlamp! Ik heb altijd problemen met fotograferen omdat ik fulltime werk en het dan ’s avonds te donker is. Dit zou echt ideaal zijn.

 21. 26 augustus 2016 / 07:31

  Leuke blogpost!! Ik zou ook zo graag een MacBook willen!!

 22. 26 augustus 2016 / 07:14

  Mooie spullen! Ringlamp is ook mijn beste vriend. Ik heb een spiegelreflex waar ik ook echt niet meer zonder zou kunnen. Ik heb wel een skere laptop maar it does the job 😛

 23. 26 augustus 2016 / 05:33

  Heel erg leuk artikel! Ik gebruik natuurlijk een fototoestel, een statief, een witte plank (die eigenlijk van mijn boekenkast is…), mijn computer en gsm, een beetje decoratie,… Maar een ringlamp dat heb ik nog niet, ooit wil ik er zeker een kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.