Mijn ‘prik-verhalen’

Mijn ‘prik-verhalen’

Heyy! Dat ik als de dood ben voor prikken heb ik afgelopen woensdag maar weer eens bewezen. Voor allergie moest ik 4 (!) buisjes met bloed afgeven. Eerst dacht ik dat ik wel genoeg prikervaring zou hebben waardoor ik deze wel zou overleven maar schijn bedriegt. Naarmate ik in de wachtkamer zat begon ik wel te stressen. Nu heb ik al zo veel lachwekkende momenten meegemaakt wat betreft prikken dat het me leuk leek om met jullie te gaan delen!

Vaccinaties zoals bof, rodehond etc.

Wat ik me vaag kan herinneren zijn de vaccinaties die je op jonge leeftijd kreeg. Dit zijn de prikken waarbij ik nog geen angst voelde. Ik weet nog wel dat ik dan een speeltje kreeg waarmee ik ging spelen en toen kon ik ineens weggaan. Ik voelde toen helemaal niks van de prik. Was dat altijd maar zo…

Negenjarige prik

Dit was dé prik waarbij mijn angst begon: de negenjarige prik. Ik nam toen mijn knuffel mee omdat ik zó gespannen was. Wel dacht ik dat het mee ging vallen omdat ik wist dat ik het soms niet merkte. Toen ik op de stoel ging zitten begon ik het echt niet leuk te vinden. Het was ook een hele andere situatie dan dat ik gewend was: druk en gespannen zonder speelgoed. Ik begon helemaal te huilen en wilde het écht niet meer. Jammer genoeg was de vrouw die mij prikte niet echt geduldig en móest ik gaan zitten. Het meest beschamende van dit verhaal is dat mijn klasgenoten zagen hoe erg ik hem tripte op dat moment, oeps.

Baarmoederhalskanker prik

Ook hier kon ik mezelf niet meer inhouden. Ik zat in klas 1 toen ik deze prik moest halen. Ookal was iedereen blij omdat ze vrij kregen voor deze prik, ik was het niet. Toen ik daar zat werd ik weer ontzettend gestresst en ook hierbij zaten allerlei mensen van school te kijken naar mijn angstaanval. Als ik het me goed herinner ben ik wel 4x opnieuw gaan zitten in de stoel. Nadat ik klaar was zei ik: ‘was dit het?’. De tweede keer dat ik die prik ging halen, want dat moet, hield ik mezelf voor om me groot te houden. Dit keer ging dat me best goed af.

Verdoving

De tandarts is nooit mijn beste vriend geweest. Tanden trekken leek me het ergste wat me ooit zou kunnen overkomen dus ik probeerde het altijd te ontlopen. Ik had een keer een dode zenuw waardoor de tand er eigenlijk uit getrokken zou moeten worden maar dat wilde ik écht niet dus ik heb altijd maar tegen mijn moeder heb gezegd dat de pijn wel mee viel. Gelukkig was die tand er binnen een half jaar zelf uit gevallen. Toen ik bijna klaar was met wisselen kreeg ik een beugel, die ik nog steeds heb. De beugel werd in mijn mond gezet en ik hoefde (gelukkig) geen tanden hiervoor te trekken. Ik was heel erg opgelucht omdat ik bijna al mijn tanden gewisseld had zonder maar eentje te hoeven trekken. Maar schijn bedriegt. De laatste tand die in mijn gebit zat moest zich gaan wisselen omdat we anders niet verder konden gaan met het recht zetten van mijn tanden. Hij zat half vast en ik kreeg een datum waarbij hij er uit móest zijn anders kreeg ik een kaartje voor een afspraak voor het trekken van mijn tand. Mijn grootste nachtmerrie werd werkelijkheid! Mijn tand losser proberen te krijgen was gewoon een dagbesteding geworden maar helaas was hij er niet uit voor die datum.

Dus… ik moest mijn tanden gaan trekken, feest. De dag dat het zou gebeuren zat ik allemaal mensen te ondervragen over hun ervaring. Ik raakte zo zenuwachtig. Eenmaal aangekomen bij de tandarts begon de hel pas echt. Ik zat daar op de stoel en moest mijn ogen dicht doen en mond open. Ze telde af en toen zou ze prikken maar ik zou Elles niet zijn als ik niet even zou kijken naar de spuit. Ik schrok me dood, het was echt een vet grote en lange spuit. Na 5 pogingen en een geïrriteerde tandarts moest ik me toch echt vermannen. Die prik was echt een hel, het leek wel 10 minuten te duren en het voelde alsof die naald steeds verder ging en bijna m’n hersenen door zou kunnen prikken. Nee, geen pretje. Gelukkig voelde ik daarna niks meer van het trekken van mijn tand.

Bloedprikken

Dit gebeurde afgelopen woensdag. Aan de ene kant had ik best wel zin in het prikken want dat wist ik eindelijk waarvoor ik allergisch was maar aan de andere kant was ik ook gespannen. Ik had nog nooit bloed geprikt en dat was wat ik eng vond. Ik denk dat ik bang ben voor ‘het onbekende’. Ik zat in de wachtkamer en er moesten nog héel veel mensen voor mij waardoor erover na ging denken. Ik hoorde dat sommige mensen wel 8 buisjes moesten afgeven. Toen ik aan de beurt kwam werd ik helemaal misselijk. Als ik heel erg gespannen ben word ik dat altijd, al helemaal nadat ik hoorde dat ik 4 buisjes in moest leveren. Ook hier ging de prik pas in mijn arm na 3 pogingen. Achteraf gezien deed de prik helemaal niet zo heel erg zeer, alleen het moment dat hij eruit gehaald voelt vervelend. Het is dan net alsof de naald rond gedraaid wordt. Toen ik klaar was mocht ik ook nog een leuke sticker uit kiezen. Daar was ik het trotst op. šŸ˜‰

 

Wat vind jij van prikken?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 12 september 2016 / 03:53

  Hola David, como te comentĆ”bamos vĆ­a Twitter, sentimos la confusiĆ³n. Aprovechamos para contestarte en relaciĆ³n a la parte que nos ataƱe. Iberia ofrece vuelos a un centenar de destinos, operados por nuestros aviones, a los que hay que aƱadir unos 220 adicionales en cĆ³digo compartido con otras aerolĆ­neas, entre ellas Vueling, como en tu caso. Al hacer la reserva del vuelo en nuestra web, iberia.com, se especifica claramente quiĆ©n es la aerolĆ­nea operadora. En relaciĆ³n a las condiciones del transporte no te podemos ayudar ya que cada aerolĆ­nea tiene sus normas. Para cualquier otra cuestiĆ³n que desees aclarar, estamos a tu disposiciĆ³n. Un saludo.

 2. 12 september 2016 / 03:29

  Not long ago nothing of invisible band job correctly. all of them indicate hidden because offline. Can certainly an individual display quite a few an effective one???

 3. 23 augustus 2016 / 19:19

  Heftig! Prikken vind ik ook drie keer niks, ben ook altijd zenuwachtig als ik moet haha

 4. 21 augustus 2016 / 20:39

  Ik hou absoluut ook niet van prikjes. Het laatste prikje dat ik me kan herinneren schreeuwde en huilde ik zo hard dat ik alle andere kindjes bang maakte en niet meer in de rij hoefde te staan maar gelijk aan de beurt was. Nu ga ik dus binnenkort aan een nieuwe opleiding beginnen en daarvoor moet ik dus ingeƫnt worden. En daarna bloed laten prikken om te kijken of het gewerkt heeft. IEKK ik moet er echt niet aan denken!

 5. 20 augustus 2016 / 07:40

  Ik heb er niet zo heel veel moeite mee eerlijk gezegd. Moest laatst 4 tanden laten trekken, waar 8 prikken voor nodig waren. Ik vond het zelf niet zo heel pijnlijk, eerder het idee dat er gewoon een tand werd uit getrokken was minder fijn. Ik hoop dat je er snel achter bent wat je allergieƫn zijn! Liefs x

 6. 20 augustus 2016 / 07:39

  Ik heb er niet zo heel veel moeite mee eerlijk gezegd. Moest laatst 4 tanden laten trekken, waar 8 prikken voor nodig waren. Ik vond het zelf niet zo heel pijnlijk, eerder het idee dat er gewoon een tand werd uit getrokken was minder fijn. Ik hoop dat je er snel achter bent wat je allergieƫn zijn! Liefss

 7. 19 augustus 2016 / 18:41

  Oooh dit is zo herkenbaar! Prikken vind ik echt verschrikkelijk. Vooral bij de tandarts vind ik het zo naar!

 8. 19 augustus 2016 / 18:32

  Ik haat prikken. Ik ben jaren geleden misgeprikt blauwe arm, spetterend bloed en nog meer drama lang verhaal. In ieder geval het naaldje werd gedraaid. Ik heb er jarenlang een trauma aan overgehouden en uit de foto bleek ook dat er iets mis is met mijn arm. Ik mag nooit meer links prikken sindsdien ben ik als de dood voor prikken. Ik laat alleen prikken bij mensen die ik ken en dat zijn maar twee prikkers in heel Amsterdam. Als eentje ziek is of op vakantie gaat heb ik een probleem. Laatst voorgekomen toen ben ik maar weggegaan. Later had ik me bedacht. Als ik binnenkom dan vertel ik gewoon eerlijk dat ik bang ben. Dit kan helpen niet iedere prikker begrijpt dit. Ik vraag dan ook om de meest ervaren prikker. Dat helpt af en toe. Ik laat vaak op mijn hand prikken dat doet minder pijn. Maar niet iedere prikker kan dit. Of je kunt verdoving laten smeren op je armen en dan over een uur terugkomen als je dan geprikt wordt doet het geen pijn. Ik was laatst gegaan. Het deed minder pijn helaas lag er wel overal bloed in het lab van hun maar goed. Ik ben een extreem geval. Ik denk niet dat dit zo bij jou zal gebeuren. Het helpt echt die verdoving. Je voelt je dan ook minder angstig.

 9. 19 augustus 2016 / 15:07

  Ik heb geen schrik van prikjes. Nooit gehad. Dat zal mssn wel komen door de lieve huisdokter die we tot voor kort hadden. Bij hem voelde ik nooit dat hij geprikt had. Bij andere dokters voelde ‘k het helaas wel, maar op dat gebied ben ‘k nogal een sterke. Ik ga nog niet snel achteruit voor zoiets.

 10. 19 augustus 2016 / 14:13

  Het is niet mijn hobby, maar ik heb ergere pijnen doorstaan (waaronder een bevalling haha šŸ˜‰ ) dus dat houd ik mezelf altijd maar voor… Neemt niet weg dat ik de laatste keer dat mijn verstandskies eruit moest ook doodsbang was…

 11. 19 augustus 2016 / 11:25

  Mijn hobby is het niet maar ik ben er niet bang voor šŸ™‚
  Heb je een foto van je sticker? hihi šŸ™‚

 12. 19 augustus 2016 / 10:53

  Ik vind prikken niet leuk, maar kan er wel mee leven. Ik heb echt bijna doorschijnende huid in m’n arm, je ziet die ader zo goed zitten, bloedprikken gaat bij mij altijd heel snel en dat scheelt.

  Van de tandarts en dan vooral tanden laten trekken heb ik wel een vreselijke fobie. Heb voor m’n verstandskiezen wel 9 verdovingen gehad :/ maar dat wilde ik zelf, was banger voor de pijn van het trekken dan de naalden.

  Maar prikjes zijn gewoon kut. Zo’n naald in je lichaam, bah. Eigenlijk net zoiets als spinnen; je bent 10000x groter dan een spin en ze kunnen je eigenlijk geen flikker doen maar toch zijn ze eng en vies šŸ˜›

 13. Soraya
  19 augustus 2016 / 08:15

  Ik vind prikken totaal niet erg en ook niet echt pijn doen. Heb bij de tandarts al 10 van die grote prikken gehad, die deden trouwens het meest pijn. Verder bloed prikken en vaccinaties geen probleem! Dan vind ik het blackhead peel-off facial mask veeeeeel pijnlijker om eraf te krijgen!

 14. 19 augustus 2016 / 08:05

  Ik ben al zo vaak geprikt bij de dokter, dus ik vind het eigenlijk niet meer speciaal/eng/spannend. Gelukkig doet het niet echt pijn, maar vervelend als je er ‘bang’ voor bent! Ben zelf ook niet echt fan van de tandarts.. hihi.

 15. 19 augustus 2016 / 07:08

  Zelf is mijn moeder huisarts, zij doet mijn prikjes dus. Heel chill! šŸ˜€
  Maar voor de tandarts, daar ben ik ook bang voor. Ah… Wat doen die verdoving prikjes pijn! Volgende week vrijdag moet ik me ook laten opereren. Daar ben ik ook heel bang voor…

 16. 19 augustus 2016 / 06:17

  Ik ben gelukkig niet heel bang voor prikken, maar het blijft nooit leuk. Hopelijk vind je gauw uit wat je allergieƫn zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.