Het weekend staat voor de deur, jippie! Na een lange werk- of studieweek is het weer tijd om bij te kletsen met vrienden en lekker lang te tafelen. En wat is nou fijner dan een avondje naar een sushirestaurant te gaan, Thais te bestellen of de Chinees te bezoeken? Daarbij komt alleen wel één uitdaging om de hoek kijken: met stokjes eten.
Sommigen doen het met twee vingers in de neus, anderen struggelen net zo lang totdat ze toegeven aan het bestek. Tja, het eten mag ook niet koud worden. Behoor jij tot de laatste groep? Maak je geen zorgen! Met deze twee handige trucjes is met stokjes eten een piece of sushi.
Eten met stokjes
Je hebt maar twee dingen nodig voor de eerste hack: je stokjes én een servet. That’s it! Als het goed is heb je die binnen handbereik en anders heeft het restaurant ze vast in overvloed. Leg het servet neer op tafel. Vervolgens leg je de twee stokjes op het servet met de botte achterkanten tegen elkaar. Rol de stokjes op deze manier in het servetje en vouw ze dan dubbel. Et voilà: vanaf nu pak je zelf de kleinste rijstkorrel op.
Een andere manier om het jezelf makkelijk te maken, is met een elastiek en stuk papier. Leg de stokjes naast elkaar en wikkel het elastiek om de achterkant. Rol het papier op, steek deze tussen de stokken. Schuif de rol naar voren totdat het strak tegen het elastiek aanzit. Zodoende heb je jouw eigen scharnier. Vanaf nu gaan jouw stokjes automatisch weer open nadat je ze samenknijpt
Ben je iets visueler ingesteld? Kijk dan naar de onderstaande video voor wat meer duidelijkheid.
@dienuni #chopsticks #chopstickhack #foodtok #lifehack ♬ HOTEL LOBBY (Unc & Phew) – Quavo & Takeoff
Het team van: ´Emigreren naar een eiland´ says
Ik heb het mezelf gewoon aangeleerd.