22   194
28   262
36   342
26   353
30   266

Waarom je moet beginnen met fotograferen

Waarom je moet beginnen met fotograferen

Jullie wisten natuurlijk al wel dat fotografie mijn allergrootste hobby is. Er is geen negatief woord over te zeggen, als je het mij vraagt. Daarom spoor ik maar al te graag andere mensen aan om ook te beginnen met fotograferen. Om nog meer mensen enthousiast te maken over de hobby, heb ik een lijstje gemaakt met 5 redenen waarom je moet beginnen met fotograferen.

Herinneringen

Stel: je opent je laptop en komt allerlei foto’s tegen van vroeger. Je snuffelt wat rond in je herinneringen waarna er ineens uren voorbij zijn gevlogen. Wanneer je begint met fotografie kun je je vakantiefoto’s tot een hoger level tillen. Wanneer je dan thuis bent kun je de mooiste beelden van je vakantie aan je familie en vrienden laten zien. Foto’s van de mooiste zeeën, hoogste bergen of de meest oogverblindende uitzichten. Wat dan vooral leuk is om te zien, is je vooruitgang door de jaren heen. Ik maak nu al 3 jaar foto’s van vakanties en elk jaar blijft mijn progressie me verbazen. Maar fotografie is niet alleen leuk voor vakanties maar ook voor verjaardagen, uitjes of evenementen.

Een ander blik op het leven

Sinds dat ik aan fotografie doe, zie ik in elk voorwerp of persoon iets fotogenieks, iets moois. Ik zie constant dingen waar ik maar al te graag een foto van maak. Voordat ik begon had ik nog niet deze kijk op het leven. Het liefst loop ik 24/7 met een camera om mijn nek. Door fotografie snap ik kunst ook veel beter. Eerst snapte ik nooit de achterliggende gedachte van kunst en doorzag ik ook vaak niet wat het mooie ervan is. Dankzij het vak waardeer  ik kunst ook veel meer, foto’s zijn immers ook kunstwerken.

Breng je creativiteit tot leven

Met fotografie kun je zó ontzettend veel! Je kan spelen met licht, compositie of scherpte/diepte. Maar je kan ook leuke tools gebruiken of het leuk bewerken in Photoshop. Oftewel, het is een erg veelzijdig vak en uitgeleerd ben je nooit. Je kan zoveel experimenteren want er is geen goed of fout. Het is je eigen uiting van creativiteit wat je terugziet in de foto.

Nieuwe mensen leren kennen

Wanneer je lekker bezig bent met het maken van foto’s, zul je al snel berichtjes krijgen van mensen. Mensen houden ervan om samen foto’s te maken of te shooten. Op evenementen krijg je de mogelijkheid om nog meer hobbygenoten te ontmoeten. Social media speelt ook een grote rol om mensen te leren kennenv door fotogafie.

De leukste hobby

Daarnaast is fotografie natuurlijk ook de allerleukste hobby die je je maar kan wensen. Iedereen maakt wel een foto op zijn tijd. Hoe leuk is het nou om je fotoskills tot een hoger level te tillen. Lekker experimenteren met instellingen en scherpte-diepte. Dat is wel leuker dan de beelden die je schiet op je mobiel! Uit eigen ervaring weet ik dat foto’s met veel scherpte-diepte en goede kwaliteit veel complimentjes krijgen. Een leuk extraatje!

 

Liefs,

Elles

Share:

4 Reacties

  1. 11 februari 2018 / 11:00

    Ja fotograferen is zó leuk!! Ik doe het alleen nog te weinig!

  2. 6 februari 2018 / 09:09

    Ik hou ook echt van fotograferen! Ik heb het zelfs gestudeerd. 🙂 Die opleiding was erg handig wat betreft de technische kanten en de geschiedenis van fotografie.

  3. 5 februari 2018 / 08:17

    Ik ga vanmiddag de stad in met een vriendin, even leuk foto’s maken van alles om ons heen en wat outfit foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.