Nivea Essentials Verfrissende Reinigingsgel & Peeling

Nivea Essentials Verfrissende Reinigingsgel & Peeling

Heyhoi! Laatst had ik weer eens een aantal producten nodig voor het reinigen van mijn gezicht. In de Kruidvat zijnde zag ik dat Nivea een 1+1 actie had, dus daar kon ik meteen mijn voordelen uit halen. Ik kocht de Nivea Essentials Verfrissende Reinigingsgel & Peeling. Dat moest natuurlijk ook meteen getest worden!

Nivea Essentials Verfrissende Reinigingsgel

DSC07447

Nivea over de Verfrissende Reinigingsgel:

NIVEA Essentials Verfrissende Reinigingsgel is speciaal ontwikkelt voor de normale tot gemengde huid. De formule is verrijkt met Vitamine E en Hydra IQ. Het reinigt grondig zonder de huideigen vochtbalans te verstoren. De gel verkwikt de huid dankzij de verfrissende formule. Het resultaat is een frisse, gezond en mooi uitziende huid. Huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd.

 • Reinigt grondig zonder de huideigen vochtbalans te verstoren.
 • Verkwikt de huid dankzij de verfrissende formule.
 • De formule met Vitamine C is mild voor de huid.

Nivea Essentials Verfrissende Reinigingsgel 150 mL – €6,09

DSC07450

Ingrediënten:

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Myreth Sulfate, Sodium Acrylates Copolymer, Glycerin, Glyceryl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Panthenol, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Polyquaternium-10, Benzophenone-4, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum, CI 42090, CI 16035

DSC07449

De verfrissende gel komt uit een knijpverpakking. Vanuit de dop kun je het product overpakken op bijvoorbeeld je hand. Naar mijn mening is dit wel een hygiënische manier (als je het een beetje schoon houdt). De gel zelf is doorzichtig en blauw. Als je het uitwrijft begint het een beetje te schuimen.

DSC07454DSC07455

Zelf gebruik ik het product 1x per dag in plaats van 2x wat aangegeven staat. In de ochtend heb ik niet de tijd om uitgebreid mijn gezicht te reinigen. Na het douchen bracht ik de gel aan met mijn blote handen. Een beetje wrijven over het gezicht en het begon te schuimen, daarna heb ik het er met een nat washandje en een droge handdoek afgehaald. De eerste paar keren moest mijn huid nog een beetje wennen, het werd rood en ging prikken. Het product is dus echt niet geschikt voor een gevoelige huid aangezien mijn normale huid er al last van had. De gel verfrist je huid wel echt! Het had op mijn gezicht een gezonde glow achtergelaten en het voelde ook nog eens erg schoon.

Nivea Essentials Verfrissende Peeling

DSC07440

Nivea over de Verfrissende Peeling:

NIVEA Essentials Verfrissende Peeling is speciaal ontwikkeld voor de normale huid. De formule scrubt de huid grondig en verwijdert dode huidcellen zonder de huideigen vochtbalans te verstoren. De peeling is verrijkt met Vitamine E en Hydra IQ en hierdoor mild voor de huid. Het resultaat een mooi en gezond uitziende huid.

 • Scrubt de huid grondig en verwijdert dode huidcellen
 • Verfijnt de poriën voor een egale teint zonder dat de huideigen vochtbalans wordt verstoord.
 • Is mild dankzij de formule met vitamine E.

Nivea Essentials Verfrissende Peeling 75 mL – €8,59

DSC07451

Ingrediënten:

Aqua, Microcrystalline Cellulose, Glycerin, Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Glyceryl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Panthenol, Propylene Glycol, Lauryl Glucoside, Sodium Laureth Sulfate, Lactose, Cellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose, Phenoxyethanol, Methylparaben, BHT, Parfum, CI 77007

DSC07441Ook dit product komt in dezelfde verpakking als de Reinigingsgel, alleen in een kleinere versie. De peeling zelf is doorzichtig met hele fijne blauwe en witte balletjes.

DSC07445DSC07446

De peeling bracht ik aan op mijn vochtige gezicht met mijn blote handen. Eerst liet ik het heel eventjes inwerken, toen merkte ik dat mijn huid weer begon te prikken en rood werd. Daarna ging ik mijn gezicht ermee scrubben, helaas viel dat me een beetje tegen. Ik kreeg niet echt het gevoel dat ik aan het scrubben was met die kleine balletjes. Dat viel ook te zien aan het eindresultaat. Mijn huid voelde wel een beetje gescrubd, maar ik had niet het gevoel dat het optimaal gescrubt was. Wel voelde mijn huid gevoed en ook dit keer had ik een gezonde glow.

DSC07456

Over het algemeen ben ik best tevreden over de reinigingsgel en de peeling. De reinigingsgel is mijn favoriet van de twee. Het verfrist en reinigt mijn huid goed en laat ook nog eens een gezonde glow achter. Mijn huid is ook rustiger geworden sinds dat ik dit product dagelijks gebruik. Over de peeling heb ik gemengde gevoelens, hij doet zijn werk wel, maar naar mijn mening niet optimaal genoeg. Ik had er meer resultaat van verwacht.

Welke producten gebruik jij om je gezicht te reinigen?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 9 februari 2017 / 13:24

  Leuk dat je hierover schrijft! Ik heb ze zelf allebei ook, ik vind het ook hele fijne producten!
  Veel liefs

 2. 7 februari 2017 / 14:25

  oh die scrub is echt heerlijk, je hebt een fijne review geschreven! je hebt er een nieuwe bloglovin volger bij, liefs ♥

 3. 6 februari 2017 / 10:43

  Ik gebruik op dit moment reiniging van Decubal. Vroeger ook ooit van Nivea.

 4. 6 februari 2017 / 06:51

  Hmm. Fijne review! Ik heb het nooit zo op Nivea. Als ik het gebruikte kreeg ik uitslag en brandde het enorm. Ik zelf gebruik Ziaja. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.