26   73
31   91
60   118
53   121
55   214

Ik ga naar Thailand

Thailand - Bangkok

Thailand, het land van de glimlach, tuktuks, prachtige jungles en vele snacks. Een land wat ik ooit een keer wilde bezoeken. Dat ooit; dat is dit jaar geworden. Op 14 juli zit ik in het vliegtuig naar Bangkok om daar binnen twee weken het Aziatische land te ontdekken

Afgelopen zomer ben ik op singlereis gegaan, dit beviel me erg goed. Vandaar dat ik dit jaar weer ga met dezelfde organisatie: simireizen. Ik wilde graag naar een land met een hele andere cultuur. Na wat reizen met elkaar te hebben vergeleken, ben ik voor Thailand gegaan. Een erg grote stap aangezien het 12 uur vliegen is. We maken een rondreis en gaan langs veel verschillende highlights.

Ik ga naar Thailand

River Kwai

Onze reis begint in de hoofdstad van Thailand: Bangkok. We blijven daar ongeveer drie dagen. In deze stad kunnen we onze jetlag verwerken. We bezoeken onder andere het nationale Sai Yok park. Op deze plek is een boek verfilmd over de Tweede Wereldoorlog genaamd: ‘The bridge over the River Kwai’. Bij deze plek zal je het ultieme Thailand gevoel moeten krijgen.

Waar ik vooral naar uit kijk is onze verblijfplaats: het River Kwai Jungle Rafts resort. Hier is geen elektriciteit, alles wordt verlicht met olielampen en kaarsen. De kamers drijven op het water in de jungle. Dit lijkt me een erge toffe plek om te bezoeken en bijzondere ervaring om mee te maken. Zulke resorts zijn we immers niet gewend in Nederland.

Na de overnachting gaan we naar het Treetop Adventure Park. Een activiteit om af te strepen op de bucketlist: klimmen en ziplinen in de Thaise Jungle! Wie wil dat nou niet?

Nachttrein

Tijdens de reis gaan we twee keer met de nachttrein, naar Bangkok en Chiang Mai. Dit is typisch Thailand dus dat moet je ook een keer meegemaakt hebben. Ik denk dat het een topervaring kan zijn of een erg vervelende dus ik ben benieuwd. Op een cruise slapen vond ik niet zo fijn, misschien is dit meer mijn ding.

Koh Larn eiland

Een bezoekje aan het strand kan ook niet missen. Daarom gaan we naar het eiland Ko Larn. Hier staat een prachtige blauwe zee met witte strand op ons te wachten om uit te rusten en te snorkelen. ’s Avonds gaan we op pad met een lokale visser. Dat lijkt me erg interessant!

Dit zijn de plekken waar ik het meest naar uit kijk bij de reis. De reis bevat véél meer activiteiten waar ik ook super veel zin in heb. Ik kan niet wachten om weg te gaan, was het maar al 14 juli!

Liefs,
Elles

Share:

7 Reacties

 1. 4 maart 2020 / 13:51

  Wat onwijs gaaf! En ook leuk dat je het weer via dezelfde organisatie doet. Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan gaat vinden.

 2. 2 maart 2020 / 23:00

  Wat een mooi vooruitzicht! Ik ben nog nooit in Thailand geweest, maar zou zeker graag eens gaan

 3. 29 februari 2020 / 23:55

  Je hebt heel wat om naar uit te kijken – ik wens je alvast veel plezier 🙂

 4. 27 februari 2020 / 12:45

  Wat ontzettend gaaf meid! Ik ben ooit drie weken gegaan met FOX echt een super toffe ervaring was dat!

 5. 25 februari 2020 / 20:11

  Heel veel plezier toegewenst. Ik wacht in volle spanning af op je leuke blog met foto´s erover.

 6. 25 februari 2020 / 10:34

  Veel plezier gewenst. Het lijkt me een bijzonder land om te bezoeken. Alleen de taal doet mij pijn aan de oren. Zo knauwerig….

 7. 24 februari 2020 / 16:01

  zo snap ik dat je niet kan wachten!! jeetje wat onwijs gaaf en ben wel benieuwd naar je verslag als je terug bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.