Hoe ik mijn eigenwijze haar handhaaf

Hoe ik mijn eigenwijze haar handhaaf

Nadat ik mijn haar weer een stuk korter had geknipt, merkte ik ook weer wat de struggles er van waren. Zelf heb ik slag in mijn haar en is het halflang, tot op mijn schouder. Natuurlijk kan dit best mooi zijn, als je het goed kan handhaven. Dat is nog best een vak opzich als je zulk eigenwijs haar hebt als ik. Daarom heb ik een aantal tips en tricks die ik toepas bij mijn warrige bos haar.

1. Niet uitkammen

Uit ervaring vertel ik dat het uitkammen van je haar het vaak erger maakt. Dat kan wel heel erg verschillen per kapsel. Nadat ik het uitgekamt heb ziet het er nog erger uit, lijk ik net een poedel. Dan kies ik er soms voor om het niet al te vaak uit te kammen, dan kan ik nog wat meer mijn mijn haar dan als ik dat wel gedaan heb. Gewoon eventjes met mijn vingers door mijn haar om de klitten eruit te halen.

2. Is het al een mess? Maak het nog messier!

Je zal denken: ‘Why?’. Maar dit doe ik echt vaak. Als het al zo’n rommeltje is waarom zal ik dan nog proberen het er fatsoenlijk uit te laten zien. Dan maak ik het gewoon zo alsof het lijkt dat het de bedoeling was dat het zo messy lijkt. Kun je het nog volgen? Vaak doe ik dit gewoon met wat mousse want hiermee kan ik het toch nog wel een beetje in model brengen. Daarmee ben ik ook meteen bij de volgende tip aangekomen.

3. Gebruik mousse

Dit gebruik ik el-ke dag! Doe een heel klein beetje mousse in mijn handen en ga dan in mijn haren ‘knijpen’. Hierdoor maak je het eigenlijk nog wat voller en krulliger maar kan je het toch gemakkelijk stylen. Dan heb je ook niet zo snel dat het gaat pluizen.

4. Haarlak

Soms heb ik van die momenten dat mijn haar of statisch is of pluizig. Dan doe ik altijd wat haarlak op mijn borstel en kam ik mijn haar door. Daardoor zit het al meteen wat platter.

5. Slaap niet met een staart!

Heel af en toe heb ik last van haar wat in mijn nek kriebelt. Dan beslis ik eigenlijk altijd om een staart in mijn haar te maken maar al snel kom ik er dan weer achter waarom ik dat niet had moeten doen. Dan krijg je zo’n bobbel op je hoofd waar je de hele dag mee rond moet lopen en dat maakt je haar nou net weer wat onhandelbaarder.

 

Wat voor tips gebruik jij om je haar in bedwang te houden? Of heb je niks nodig?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 17 april 2017 / 16:30

    Ik heb onhandelbaar haar en dan omdat het zo fijn is. In een volgend leven wil ik graag dikker haar 🙂

  2. 17 april 2017 / 10:08

    Goed hair day is erg belangrijk. Ik heb vaak rommelig haar omdat ik krullen van mijzelf heb. Meestal kam ik met mijn vinger en doe er wat serum op om gezond te houden.

  3. 17 april 2017 / 05:34

    Ik heb van mijzelf lang krullend haar, ook erg onhandelbaar. Ik heb in de afgelopen jaren ook tips gevonden om mijn haar er fatsoenlijk uit te laten zien waaronder inderdaad niet kammen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.