Voorpagina

Essence Liquid Eyeliner Waterproof

VoorpaginaWaterproof make-up is een must have in periodes van koude regen en ijzige wind, maar ook voor periodes van zonnen in je bikini en de hele dag leker zwemmen. Als je in de herfst even door de regen fietst of loopt kun je er van uitgaan dat je make-up niet meer on fleek is zoals je die ochtend had. Dit geldt ook voor in de zomer als je de hele dag lekker in het zwembad ligt. Kortom; waterproof make-up is best belangrijk. Vandaag testte ik de waterproof liquid eyeliner van Essence

DSC02628 “De populaire eyeliner in een cool design: de liquid eyeliner waterproof biedt sneldrogende en langhoudende resultaten, zowel in de klassieke als in de waterproof variant. dankzij de innovatieve flock applicator kan de eyeliner heel precies worden aangebracht.

DSC02629De eyeliner heeft een erg bijzondere applicator. Essence noemt het een innovatieve flock applicator, volgens mij is het een soort sponsapplicator. Het brengt gemakkelijk aan boven je wimperrand, zonder hard te drukken en veel moeite te hoeven doen. Ik ben wel een beetje bang dat de punt op een gegeven moment slijt waardoor het afbreekt. Verder is de design zoals Essence al zei, erg stoer.

DSC02579AQUA (WATER), STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, ALCOHOL DENAT., ALLANTOIN, BISABOLOL, XANTHAN GUM, POTASSIUM SORBATE, SODIUM DEHYDROACETATE, TETRASODIUM EDTA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CI 77266 (BLACK 2) (NANO), CI 77499 (IRON OXIDES).

Jammer dat de eyeliner alcohol denat bevat. Alcohol in make-up producten is sowieso al geen slimme keus, het irriteert je huid. Alcohol denat is daarom een nog onverstandigere keus want dat is een goedkope versie van natuurlijke alcohol, het maakt je huid ruw en laat het uitdrogen. Ik heb het geluk dat ik een vette huid heb, wat op sommige momenten erg vervelend is, maar niet iedereen heeft een vette huid. Daarom kan ik me heel erg voorstellen dat je huid, voor droge huidtypes, er niet beter op word, sterker nog, het word nóg droger. Gelukkig breng je eyeliner niet op je gehele gezicht aan, maar de alcohol kan bij sommige personen de ogen irriteren of droog maken.

DSC02582 Daglicht

DSC02588 Flits

Het aanbrengen van de eyeliner gaat super fijn. Je voelt nauwelijks dat je het aanbrengt, hoeft niet hard te drukken en het gaat erg precies. Een zwart lijntje boven je wimperrand aanbrengen gaat heel gemakkelijk met deze eyeliner door de innovatieve flock applicator.

ogen dichtZonder mascara

DSC02618Met mascara

Na het aanbrengen ziet de eyeliner er nog goed uit, het is een zwart strak lijntje zonder scheurtjes en het heeft geen vervaagt effect. Helaas is dit van korte duur, na ongeveer een uur begint het te brokkelen. Doordat het brokkelt is de eyeliner ook niet perfect om te dragen bij bijvoorbeeld het zwemmen, waarbij je te maken hebt met water. Ik nam de proef op de soms en maakte mijn ogen nat. De eyeliner begon te brokkelen en ging van mijn oogleden af. Jammer van Essence, ik had verwacht dat het wel tegen water zou kunnen.

DSC02578Ik vind dit deze eyeliner een dikke flop. Op het aanbrengen na vind ik niks fijn aan deze eyeliner. Essence had beloofd dat de eyeliner waterproof zou zijn, wat ze niet waar hebben gemaakt. Daarnaast begint de eyeliner al te brokkelen na een uur en maakt het je oogleden ook nog droog door de alcohol denat.

XoXo,

Elles

 

1 Comment

  • Reply Deborah 1 november 2015 at 16:09

    Ik heb deze ook, en ben er ook niet zo over te spreken! De voorganger hiervan, ik geloof dat hij uit de I <3-lijn kwam, was vele malen beter! Erg jammer!

  • Leave a Reply